golf

Educatieve websites en apps

21-10-2019
Computers en tablets zijn niet meer weg te denken in onze samenleving. Kinderen komen steeds vroeger met ze in contact. Ook in onze kleuterklassen staan meerdere computers en er wordt ook met tablets gewerkt. Ook thuis wordt heel wat gegamed. Maar al die games - is dat nu wel goed? Wat zijn nu verantwoorde websites en goede computerspelletjes en apps om te spelen?
Is gamen goed?
Op de computer of tablet een game spelen is heus niet zo slecht mits het met mate is. Het spelen van computerspellen kan verslavend werken! Veel van de spelletjes zijn ook niet erg geschikt om lang te doen. Kinderen worden dan onrustig, krijgen een kortere concentratiespanne en vooral minder zin in andere activiteiten. Gelukkig zijn er ook veel educatieve websites en waar je kinderen leerzame spellen kunt laten spelen. Zo kunnen ze tóch achter de computer om spelletjes te spelen, en oefenen ze tegelijk hun leerstof. Twee vliegen in één klap!
 
Wanneer is het een goede website of leerzame app?
Het is niet zo gemakkelijk om vast te stellen of je te maken hebt met een betrouwbare, leerzame en goede website of educatieve app. Websites en apps maken is geen gratis proces. Het is goed om te weten dat veel apps data verzamelen en dat veel websites reclame laten zien tijdens het gamen.
 
Mediawijsheid
Via de website 'Mediawijsheid' kun je veel informatie krijgen over het onderwerp mediawijsheid. Op deze website krijg je informatie over veilig en slim gebruik van (digitale) media. Per thema laten ze zien bij welke organisaties je terecht kunt voor meer informatie en/of hulp.
De website is een initiatief van het Netwerk Mediawijsheid en is bedoeld voor alle Nederlanders: ouders, opvoeders, opa's en oma's, leerkrachten, kinderen, jongeren, overheid en bedrijfsleven.
www.mediawijsheid.nl

Ouders aan het woord

"Als vader van een kind met ADHD voel ik mij gesteund door de leerkrachten die actief meedenken in oplossingen in plaats van problemen"
- David -